آخرین کتاب(۲)

این هم آخرین کتاب که در مقاله قبل بررسی شده بود. البته با تفاوت های زیاد.

E-Reader ها که از امسال در اندازه یک کاغذ آ چهار ( A4 ) معمولی و با صفحه اسکرین های سیاه-سفید ، با حافظه های چندین گیگابایتی برای به حافظه سپردن هزاران صفحه مطلب و تصویر و با قابلیت هایلایت کردن و علامت گذاری و خط کشی زیر مطالب و نوشتن یادداشتهای کوتاه بر روی اسکرین بصورت دستخط و سپس انتقال آنها به موبایل و کامپیوتر و تبدیل آنها به متن تایپی، پرینت کردن ، قابلیت آپدیت کردن و ترانسفر صفحات و مطالب بصورت وایرلس، فید بک سریعتر (نظردهی خوانندگان)،  وزن بسیار سبک تر، و عمر باتری بیشتر از لپ تاپها ، رقیبی جدی برای نشریات و کتابهای کاغذی و حتی لپ تاپ ها شده اند.  

  


نسل بعدی

جدیدترین و در واقع نخستین مدل کامل روزنامه ای E-Reader  اینهفته در لندن (انگلیس) توسط روزنامه ساندی تایمز با قیمت 300 پوند انگلیس و با حافظه 2 گیگا بایت تست شد. این مدل را شرکت انگلیسی Plastic Logic  ساخته و بدنه اش از جنس پلاستیک و نشکن است و دارای صفحه اسکرین مونوکروم (سیاه-سفید)  10.5 اینچی است و برخلاف مدل های رقیب ، یعنی Sony Reader  و  Amazon Kindle  که شکستنی و سنگین ترند، است. وزن آن فقط  12 اونس است و عمر باتری اش یک هفته و قابل شارژ برای هر هفته است و هر نوع مطلب قابل پرینت را ، از جمله فابل های PDF و txt. ,  Html ,  و attachment و اسلاید های PowerPoint را میشود با آن استفاده کرد و روزنامه و مطالبش را میتوان از طریق کانکشن wi-fi یا Bluetooth دانلود و یا به دیگران منتقل کرد.

 صفحاتش را میتوان با لمس صفحه نمایش با انگشتان دست ( تاچ اسکرین ) و یا  با استفاده از شورت کاتهای درون تکست ها ورق زد. این E-Reader  از تکنولوژی  E Ink برای نمایش صفحات استفاده می کند که هم احساس کاغذی بودن نشریه الکترونیکی را به شما میدهد و هم چشمان شما را کمتر می آزارد و هم از انرژی و نیروی باتری بسیار کمتری برای نمایش استفاده می کند که در نتیجه عمر باتری اش هم بیشتر خواهد بود.

عمر باتری فعلی این دستگاه ، بعد از هر بار شارژ هفتگی، به شما امکان بیش از 5,000  بار ورق زدن صفحات ( page turns ) - با فرض اینکه هر دو دقیقه یک صفحه مطالعه کنید-  یعنی حدود 166 ساعت مطالعه و استفاده را میدهد. هیچ مشکل مهمی در ساخت و فروش اینگونه دستگاهها وجود ندارد و تنها مشکل همانا قانع کردن بنگاههای انتشاراتی دنیا برای انتشار کتاب و نشریات بصورت E-Reader  است. رقبای مهم شرکت انگلیسی  Plastic Logic  هم شرکت ژاپنی  Fujitsu Frontech  - که دستگاه  FLEPia را ساخته، شرکت  Hewlett-Packard  در همکاری با دانشگاه امریکایی  Arizona State University  که محصولشان تا 3 سال دیگر آماده میشه، و شرکت های انگلیسی Liquavista  و ژاپنی ریکو Ricoh هستند که آنها هم فعلا محصولشان آماده نیست و تا چند سال دیگه وارد بازار خواهند شد .

 


E-Reader ها قابلیت های جدیدی از جمله: تا شدن و لوله شدن (مثل نشریات کاغذی)، تصاویر و ویدیوهای رنگی و متحرک و سریع، نازک تر و سبک تر و ارزانتر از لپ تاپ و نت بوک،  با کیبورد و اسکرین های راحتتر، و قابلیت کلبک کردن بر لینکها و آگهی های صفحات خواهند داشت. E-Reader ها از لحاظ صرفه جویی در مخارج هنگفت روزنامه/کتابها (مثل کاغذ و چاپ و پخش شهری و نابودی هزاران درخت برای تهیه کاغذ) و کاهش ایجاد آشغال-کاغذ هم آلترناتیو و جایگزین بسیار بهتری هستند و برای حفظ محیط زیست بسیار مطلوبند.